Anneleen

In 2011 studeerde ik af als professionele bachelor Toegepaste Psychologie en trok ik naar Engeland waar ik in 2012 mijn Master in Counseling behaalde. Kort daarna begon ik te werken als psychologisch begeleider in een multi-disciplinair team voor mensen met overgewicht die wouden afvallen en mensen die wouden stoppen met roken, een job waar ik ontzettend veel voldoening uit haalde en waar ik mijn passie voor gewoonteverandering gevonden heb. Een gezonde levensstijl leidt niet alleen tot een gezonder lichaam. Het gaat veel verder. Het positieve effect van een gezond lichaam zindert door naar alle aspecten van het emotioneel en sociaal welbevinden van mijn cliënten. De cliënt zelf voelt zich letterlijk en figuurlijk beter in zijn vel en ook zijn gezin en collega’s genieten mee. Al deze positieve gevolgen van een gezonde levensstijl geven me voldoening en kracht om me elke dag 100% in te zetten voor iedereen die voor eens en altijd van een bepaalde gewoontes af wil. Sindsdien is het mijn passie om mensen die willen veranderen te helpen om hun doel te bereiken. Dit kan gaan om het veranderen van eetgewoontes maar ook om een betere stresshantering, het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, betere slaapgewoontes…

In augustus 2015 besloot ik om terug te komen naar België en mijn missie hier verder te zetten. Ik sloot me aan bij de groepspraktijk OTIZ (Oplossinsgerichte Training in Zelfvertrouwen) te Gent. Ondertussen behaalde ik ook mijn diploma van de 4-jarige opleiding tot Master in Oplossingsgerichte, Cognitieve Psycholotherapie aan het Korzybski Instituut te Brugge. Nu geef ik samen met mijn collega’s van OTIZ individuele psychotherapie, vormingen in oplossingsgerichte gespreksvoering, groepstherapie voor meer zelfvertrouwen, stresshantering en gezondere gewoontes …  Meer informatie over ons vind je op de website www.otiz.be.

In december 2016 werd ik tot mijn grote vreugde ook opgenomen in het team van Better Minds at Work. Better Minds at Work richt zich op het verhogen van mentale weerbaarheid en energie van medewerkers binnen organisaties. De focus ligt op positieve psychologie, met een aanpak die gefundeerd is vanuit zowel de nieuwste wetenschappelijke inzichten als vanuit de praktijk. Maak kennis met ons bevlogen team van experts een ruim aanbod aan workshops en coachingstrajecten: www.bettermindsatwork.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s