Dit is geen dieet, het is een levensstijl

 Als een dieet zou werken, zouden er meer mensen met een gezond gewicht over straat lopen. Het gevaar aan diëten is dat het meestal moeilijk vol te houden is voor de rest van je leven.  Eens je doel bereikt is, herval je in de oude routines en de kilo’s komen terug. 
Daarom is het een veel beter idee om kleine veranderingen in je levensstijl aan te brengen die je kan volhouden voor de rest van je leven. Bijvoorbeeld, het is meer haalbaar om te zeggen ‘ik neem enkel een chocolaatje bij mijn koffie in het weekend’ dan ‘ik ga nooit meer chocolade eten’. Andere voorbeelden zijn: ‘meer groenten en fruit en minder koolhydraten’, ‘1 vegetarische dag per week’, ‘kleinere porties van wat ik graag lust’, ‘frisdrank en cake houd ik voor speciale gelegenheden’, ‘meer plannen zodat we altijd gezonde opties in huis hebben.’ Op die manier zal je trager gewicht verliezen in vergelijking met een dieet; maar je verhoogt de kans dat je je gewenste gewicht kunnen behouden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s